Privatumo politika

Įsipareigojame gerbti ir saugoti kiekvieno duomenų subjekto privatumą. www.turiuteises.lt privatumo politika nurodo svetainės lankytojui kokie asmeniniai duomenys apie jį ir kokiu tikslu yra renkami. Šios privatumo politikos redakcija – 2018-05-24. Kviečiame susipažinti ir atidžiai perskaityti žemiau pateiktą informaciją.

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra Turiu Teises teisininkų kontora. Mūsų kontaktinius duomenis rasite paspaudę ant nuorodos: https://turiuteises.lt/#kontaktai

Kokius asmens duomenis tvarkome ir kokiu tikslu tai darome

  • Norėdami atsakyti į užklausos formoje pateiktą klausimą, renkame informaciją apie Jūsų vardą, el. pašto adresą bei aprašytą teisinę problemą;
  • Norėdami parduoti Jums teisinio dokumento šabloną, renkame informaciją apie Jūsų vardą, pavardę, įmonės pavadinimą, adresą, telefono numerį, el. pašto adresą;
  • Siekdami pagerinti svetainės veikimą bei norėdami patobulinti klientų aptarnavimą, renkame informaciją apie naudojimąsi mūsų svetaine (slapukus);
  • Siekdami atsakyti į Jūsų užduotus klausimus, išreikštas pretenzijas ar išsiaiškinti teisinę problemą, renkame informaciją apie mūsų bendravimą naudojantis el. laiškais bei socialiniais tinklais.

Kokias teises Jūs turite?

  • Teisė nesutikti. Galite išreikšti nesutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo. Ši teisė galioja ir esant teisėtam pagrindui tvarkyti duomenis;
  • Teisė prieštarauti automatizuotam sprendimų priėmimui įskaitant profiliavimą;
  • Teisė apriboti duomenų tvarkymą. Galite prašyti, kad Jūsų asmens duomenų tvarkymas būtų apribotas;
  • Teisė prašyti informacijos ir ją gauti. Galite iš duomenų valdytojo gauti informaciją apie Jūsų asmens duomenis ir jų tvarkymą, jeigu duomenys apie Jus yra renkami;
  • Teisė į duomenų perkeliamumą. Galite prašyti pateikti arba perduoti tvarkomus asmens duomenis, kurie yra apie Jus sukaupti elektronine ir struktūrizuota forma;
  • Teisė būti pamirštam. Galite prašyti, kad Jūsų tvarkomi asmens duomenys būtų ištrinti, jeigu nėra teisinių priežasčių kodėl duomenys turėtų būti tvarkomi;
  • Teisė reikalauti ištaisyti duomenis. Galite reikalauti, kad būtų ištaisyti arba patikslinti neteisingi ar netikslūs Jūsų asmens duomenys.

Kiek laiko saugome Jūsų duomenis?

Jūsų asmens duomenys yra saugomi tokiam laikotarpiui, kuris yra reikalingas norint pasiekti tikslą dėl kurio duomenys yra tvarkomi, tačiau ne ilgiau negu 3 metus.

Informacijos apsauga

Saugome asmens duomenis naudodami žemiau nurodytas priemones:

  • Svetainėje naudojama SSL koduotė šifruojanti pateikiamą informaciją tarp vartotojo ir duomenų serverio;
  • Naudojame antivirusinę programinę įrangą, kurios pagalba saugome asmens duomenis nuo kenkėjiškų programų ir virusų;
  • Kompiuterių tinklas yra apsaugotas ugniasiene.

Atkreipiame dėmesį, kad nėra 100% saugios priemonės elektroninio ar fizinio duomenų perdavimui bei saugojimui garantuoti.

Slapukai (cookies)

Svetainėje naudojami slapukai yra pateikti žemiau esančioje lentelėje. Jūs galite apriboti slapukų naudojimą arba juos ištrinti. Informaciją kaip tai padaryti rasite adresu https://www.aboutcookies.org/

Slapuko pavadinimas Aprašymas Galiojimo laikas
catAccCookies Slapukas saugo Jūsų sutikimą dėl slapukų naudojimo 1 metai
woocommerce_cart_hash Slapukas identifikuoja prekių krepšelį 2 metai
woocommerce_items_in_cart Slapukas prisimena prekių kiekį krepšelyje 2 metai
wp_woocommerce_session_ Slapukas padeda rasti duomenis apie kiekvieno kliento krepšelio informaciją pagal unikalų numerį 2 dienos
_gid „Google Analytics“ slapukas skirtas lankytojui atpažinti 24 valandos
_gat „Google Analytics“ slapukas skirtas apriboti užklausų skaičių 10 minučių
_ga „Google Analytics“ slapukas naudojamas rinkti informaciją apie lankytojų elgseną svetainėje ir yra naudojamas siekiant generuoti statistinę informaciją 2 metai

 

Svetainėje taip pat naudojamas „Google Analytics“ įskiepis, kuris pasitelkdamas slapukus renka tam tikrus duomenis apie lankytoją ir periodiškai pateikia ataskaitas apie lankomumą, puslapių peržiūras, lankytojo elgesį ir pan. Jūs galite nesutikti, kad „Google Analytics“ rinktų aukščiau minėtą informaciją ir į naršyklę įsidiegti papildinį. Tai galite padaryti paspaudę ant nuorodos https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Dalijimasis asmeniniais duomenimis

Svetainės lankytojo asmens duomenimis su trečiaisiais asmenimis dalijamės, kai tai yra būtina siekiant užtikrinti paslaugų teikimą. Su trečiaisiais asmenimis dalijamės tik tokia informacija, kuri yra reikalinga trečiųjų asmenų teikiamų paslaugų atlikimui įvykdyti.

Asmens duomenimis galime dalintis su šiais trečiaisiais asmenimis:

  • Svetainės analitikos paslaugų teikėju – „Google Analytics“, kuris analizuoja informaciją susijusią su tinklalapio lankomumu;
  • Tinklalapio vartotojui iš www.turiuteises.lt svetainės patekus į socialinį tinklą (pvz.: „Facebook“ ar „Google Plus“), socialinis tinklas galimai turės prieigą prie vartotojo asmens duomenų, kuriuos jis atskleidė mūsų svetainėje. Už socialiniuose tinkluose pateiktą informaciją atsakomybės neprisiimame, todėl rekomenduojame perskaityti minėtų tinklalapių privatumo politikas;
  • Lankytojo asmens duomenimis galime dalintis su paslaugų teikėjais, kurie yra atsakingi už svetainės informacinių technologijų sistemų priežiūrą;
  • Jūsų asmens duomenimis galime dalintis norint apsaugoti savo ar mūsų klientų teises, esant pagrįstam pagrindui, jog šios teisės buvo arba gali būti pažeistos;
  • Svetainės vartotojo asmens duomenys gali būti atskleidžiami valdžios institucijoms dėl teisinių priežasčių.

Vaikų asmens duomenys

Svetainė yra skirta asmenims vyresniems negu 16 metų, todėl prašome nesinaudoti tinklalapiu jei esate nesulaukęs minėto amžiaus.

Pagalba

Jei Jūs turite klausimų ar norite įgyvendinti savo kaip duomenų subjekto teises, prašome su mumis susisiekti el.paštu info@turiuteises.lt

Asmens duomenų subjekto teisių įgyvendinimas

Jeigu manote, kad pažeidžiame Jūsų, kaip duomenų subjekto teises, kreipkitės į mus aukščiau nurodytu el. paštu. Nepavykus išspręsti susidariusios situacijos, duomenų subjektas, siekdamas įgyvendinti savo teises, turi teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją.

Pagal LR „Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą“, duomenų valdytojo veiksmai (neveikimas) gali būti skundžiami Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai per 3 mėnesius nuo atsakymo iš duomenų valdytojo gavimo dienos arba per 3 mėnesius nuo tos dienos, kada baigiasi 30 kalendorinių dienų terminas, skirtas duomenų valdytojui pateikti Jums atsakymą. Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos veiksmai (neveikimas) įstatymų nustatyta tvarka taip pat gali būti skundžiami teismui.

Privatumo politikos pakeitimai

Prašome periodiškai peržiūrėti mūsų privatumo politiką, kadangi ateityje galimai atliksime pakeitimus bei atnaujinsime politiką.

 

 

 

Susiję įrašai